Der kan være mange penge at tjene i golf. Faktisk siges det at være den individuelle sportsgren, hvor der er mulighed for at tjene flest penge. Tiger Woods er den højest betalt golfspiller i historien og han har tjent næsten 112 millioner dollars, hvilket er 25 millioner dollars mere end den næstbedst betalte, som er Phil Mickelson. I denne artikel kigger vi på de højest betalt golfspillere i historien.

Ingen overgår Tiger Woods

Man behøver ikke at være vild med golf for at vide at Tiger Woods har tjent styrtende på denne sportsgren. Woods er en af de fem eneste golfspillere, der har formået at vinde alle fire majors golfturneringer. Woods er også den spiller, som er blevet årets PGA spiller flest gange i historien. 11 gange har han vundet titlen, som han senest vandt i 2013 og skader har været årsagen til mangel på succes siden da.

I 2014 blev Tiger Woods opereret i ryggen og i slutningen af 2017 lå han nummer 656 på verdensranglisten. Ved US Open håbede Woods på at lave et chokerende comeback med sin femtende majors sejr, men det blev den regerende mester Brooks Koepka, der forsvarede sin titel og vandt på ny. Men på trods af flere år med skader er Woods altså stadigvæk den suverænt bedst betalte mandlige golfspiller i historien.

Den højrehåndede golfspiller, som spiller med venstre hånd

Phil Mickelson er den næstbedst betalte golfspiller. Mickelson er en af de 16 spillere, som har formået at vinde mindst tre ud af fire majors golfturneringer og det har han gjort ved at spille med venstre hånd, selvom han er højrehåndet. Mickelson lærte nemlig at spille golf ved at efterligne hans fars swing med højre hånd og det blev han så god til at han har tjent tæt på 87 millioner dollars i løbet af sin karriere.

Singh byttede golfbolde ud med kokosnødder

Men de bedste golfspillere er ikke allesammen amerikanere. Vijay Singh fra Fiji-øerne er den tredje bedst betalte golfspiller i historien. De kalder ham for “The Big Fijian” og han lærte ligesom Mickelson også at spille golf takket været sin far. Det pudsige ved Singh er at han lærte at spille golf ved at bruge kokosnødder som golfkugler. Hans far skulle eftersigende have sagt at golfbolde ikke falder af træerne og derfor fandt unge Singh et alternativ der gjorde. Måske er det hemmeligheden bag af Singh er blevet til en af verdens bedste golfspillere og han har tjent tæt på 71 millioner dollars i løbet af sin karriere.

17 millioner dollars mellem nummer fire og fem på listen

Amerikanske Jim Furyk er den fjerde bedste betalte i historien og han har optjent 67 millioner dollars. Den 34-årige amerikanske golfspiller Dustin Johnson, er den femte bedst betalte golfspiller i historien. I sin professionelle karriere havde han optjent 50 millioner dollars før inden april 2018 og siden da har Johnson vundet flere store turneringer. Senest vandt Johnson Canadian Open, som blev hans triumf nummer 19. Den seneste succes har været med til at Johnson nu ligger på femtepladsen, hvor vi tidligere fandt Sydafrikanske Ernie Els, som har vundet 49 millioner dollars i sin karriere.