Der bliver talt meget om de danske mandlige golfspillere, men kvinderne er også dygtige. Der var EM i såvel herre- som damegolf i Berlin i juli måned og her vandt begge hold bronze. Det var første gang i historien at de danske golfkvinder vandt EM-bronze. Inden det flotte resultat havde det hidtil bedste EM-resultat for de danske golfkvinder været ved EM i golf: https://ekstrabladet.dk/sport/anden_sport/golf/danske-kvinder-skriver-historie/7234677i 1994, hvor det blev til en flot fjerdeplads.

De dygtige danske golfspillere, der var afsted med landsholdet var Cecilie Finne-Ipsen,

Karen Fredgaard, Malene Krølbøll, Marie Lund-Hansen, Puk Lyng Thomsen og Sofie Kibsgaard Nielsen.

Det går generelt godt for de dygtige danske kvindelige golfspillere. Efter EM i Berlin gjaldt det det individuelle EM i Slovakiet og har kom Sofie Kibsgaard og Karen Fredsgaard tættest på medaljerne. Fredgaard kom godt fra start og havde en femteplads efter anden runde, men på grund af en runde med 74 slag (+2) røg hun uden for top ti og da turneringen sluttede endte hun på en 11. plads, mens Kibsgaard endte på en 16. plads. Det var spanske Celia Barquin, der vandt turneringen i sidste ende.

Puk Lyng Thomsen klar til at indtage USA

19-årige Puk Lyng Thomsen er også et af de største danske kvindelige golftalenter. Tidligere på året blev hun student i Danmark og efter at have vundet EM har hun præsteret i Europa og derfor vender hun nu blikket mod USA. Thomsen skal på college på Florida State University og slå på andre plæner end hun er vant til.

Florida State University har et succesrigt golfprogram for mændene. De konkurrerer i Division I hvor de har vundet mesterskabet 13 gange i historien. Mange dygtige mandlige golfspillere har studeret på samme universitet, som Thomsen har valgt. Blandt andet har Hubert Green, som vandt U.S. Open i 1977 studeret på Florida State University. Brooks Koepka, som har vundet U.S. Open i såvel 2017 som 2018 har også studeret på Florida State.

De succesrige Højgaard-tvillinger skriver danske rekorder

Der er som sagt meget fokus på mænd i golf og der var også fokus på de danske mænd ved EM i golf i juli måned. Mændene vandt også EM-bronze og her var det Andreas Hillersborg, Gustav Frimodt, John Axelsen, Morten Toft Hansen, Nicolai Højgaard og Rasmus Højgaard, der repræsenterede det danske golf landshold. 17-årige Nicolai Højgaard var altså afsted med sin tvillingebror Rasmus Højgaard og begge er blandt de største danske golftalenter.

Nicolai Højgaard blev individuel europamester for herrerne, der blev afholdt i Holland i slutningen af juni måned. Et par uger før da havde tvillingebroren Rasmus Højgaard vundet den individuelle konkurrence ved det uofficielle drenge-VM. Begge tvillinger er blandt top 50 bedst rangerede amatørspillere i verden og sammen med John Axelsen skrev de historie tidligere på året, da Danmark for første gang i historien havde tre spillere i top 50.