Vil man være en god golfspiller, må man lægge sit ego på hylden. Golf kræver meget træning, men det kan også kræve samarbejde med andre at udvikle sig som spiller. Et golfsving skal være en både flydende og balanceret bevægelse, for kun på den måde rammer man bolden bedst muligt. Har man en evne til at skabe denne bevægelse i sin underbevidsthed, så kan man også lave det perfekte sving. På den måde vil spillet også blive bedre.

Hvis man tænker for meget, kan det også blive svært at udøve det perfekte svag. Man skal derfor være villig til at parkere hovedet og lade kroppen vise vejen ind i de bevægelser, der er perfekte for en golfspiller. Forventninger fra både golfspilleren selv og andre kan også påvirke slagets gang. Disse skal man dog også slippe, mens man står på banen – for ellers kan tankerne forstyrre spillet.

Man skal tro på sig selv

Som golfspiller skal man tro på sig selv. Mental træning kan bane vejen frem for bedre præstationer. Uden for banen kan man træne det mentale – og så kan man tage det med ind på banen. De dyre golfspillere har mentaltrænet i årevis og fundet ud af, at det er en vigtig del af at være sportsmand.

Selvom golf ikke stiller store krav til konditionen, skal man alligevel sørge for at holde sig i god form. En golfspiller skal også have en vis styrke. Med en stærk og stabil krop kan man udføre perfekte slag. Der stilles også krav til armkræfterne – for med stærke kræfter bliver det lettere at svinge køllen.

Man kan skrue på mange parametre, når man ønsker at blive bedre til golf. Er man ny inden for golf, kan man hurtigt avancere – og har man spillet længe, kan det kræver noget mere at nå til det næste niveau.